augusztus 16, 2007 menu Nincs hozzászólás
MegközelíthetõségBorsodivánka a legegyszerûbben közúton közelíthetõ meg, az M3-as autópálya Mezõkövesd-Borsodivánka-i leágazásától mindössze 12 km-t kell autózni megfelelõ minõségû országúton. A Tisza-tó felõl, Poroszlótól 6 km-re található a község. Tiszaújváros, Mezõcsát irányából is el lehet érni Borsodivánkára, ez az útvonal viszont megfontolandó, mert váltakozóan elfogadható, helyenként erõsen elhanyagolt, kátyús útszakaszokra és ehhez mért menetidõre lehet számítani.

A közelben két vasútállomás van, a poroszlói és a mezõkövesdi. Ez utóbbi a Budapest-Miskolc vasútvonalhoz tartozik, ahol – az Intercity-járatok kivételével – a gyorsvonatok is megállnak. A mezõkövesdi vasútállomásról menetrendszerinti autóbuszjáratokkal lehet Borsodivánkára utazni.

Borsodivánkán haladnak át a Szeged-Miskolc, Szolnok-Miskolc és a Mezõcsát-Mezõkövesd autóbuszjáratok. Léteznek közvetlen járatok Egerbõl is.

A kerékpárt 15 km-en át kell taposni, ha Mezõkövesdrõl jövünk. Egyelõre nincs külön kerékpárút, de ezen az országúton nem tilos a kerékpározás. Érdemes elõvigyázatosnak lenni, mert az út meglehetõsen forgalmas. Poroszlótól 6 km-t kell kerékpározni országúton Borsodivánkáig, ez az útszakasz a Tisza-tavat megkerülõ útvonal része.

Written by admin.borsodivanka