október 22, 2008 Egyéb Nincs hozzászólás
Tisztelt Lakosok!

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében ebben a hónapban jelenik meg két pályázati felhívás, amely a vállalkozói szférának és a magánszemélyeknek nyújt támogatásokat.

Pályázati jogcímek:

1. Mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások:
Pályázat célja: új és mûködõ mikrovállalkozások beruházásainak, (vállalkozói tevékenységgel érintett épület építése, felújítása, korszerûsítése, stb.) eszközbeszerzéseinek, kisléptékû infrastruktúrafejlesztéseknek, minõségbiztosítási rendszer bevezetésének támogatása.
Pályázók köre: új és mûködõ mikrovállalkozások
Támogatás mértéke: 65 % vissza nem térítendõ támogatás hátrányos helyzetû településeken, 60 % vissza nem térítendõ támogatás az egyéb településeken
Pályázat benyújtási határideje: 2008. november 30.

2. Turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások:
Pályázat célja: fenntartható falusi-, agro-, és ökoturisztikai fejlesztések, beruházások infrastrukturális és szolgáltatási feltételeinek, marketingjének támogatása.
Támogatható tevékenységek: falusi minõségi magánszálláshelyek, apartman, szálloda, panzió, kemping, üdülõház, turistaszálló és ifjúsági szálló kialakítása, már mûködõ szálláshelyek bõvítése, szolgáltatásaik fejlesztése. (1. célterület)
Ifjúsági turizmushoz kapcsolódó minõségi szálláshelyek, szolgáltatások kialakítása. (2. célterület)
Minõségi és komplex agro- és ökoturisztikai szolgáltatások kiépítése pl.: lovas turizmushoz, borturizmushoz, horgászturizmushoz, vadászturizmushoz, kerékpáros turizmushoz, víziturizmushoz továbbá gasztronómiához kapcsolódó szolgáltatások. (3. célterület)
Pályázók köre: természetes személyek, mikro- kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak
Támogatás mértéke: 65 % vissza nem térítendõ támogatás hátrányos helyzetû településeken, 60 % vissza nem térítendõ támogatás az egyéb településeken
Pályázat benyújtási határideje: 2008. november 30.

További pályázati információk:

Written by admin.borsodivanka