március 17, 2020 Hírek Nincs hozzászólás

Tisztelt Borsodivánkai Lakosok!

 

A koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel az Önkormányzat arra kéri a településen élő idős lakosokat, hogy lakóhelyüket amennyiben lehetséges ne hagyják el!

A szociális étkeztetéssel kapcsolatban kérjük a 65 év feletti lakosokat, akik eddig saját maguk gondoskodtak az ebéd elszállításáról, hogy ha az elszállítást fiatalabb családtagjai nem tudják megoldani, akkor igényeljék az ebéd házhozszállítását.

Az Önkormányzat segítséget nyújt gyógyszerek kiváltására, élelmiszerek beszerzésére kiszállítással azon 65 év feletti lakosok részére, akik egyedülállóak, vagy nincs fiatalabb hozzátartozójuk. Ezzel kapcsolatos igény benyújtása az Önkormányzatnál a  49/539-023-as telefonszámon lehetséges.

A kormány tájékoztatása alapján a fertőzésveszély miatt az iskola a gyermekek részére nem látogatható. A Borsodivánkán lakó általános iskolás és óvodás gyermekek részére térítés ellenében, a korábban megállapított térítési díj megfizetése ellenében egyszeri meleg ételt biztosít az Önkormányzat kiszállítással, melyet eldobható ételhordóban kapják meg a gyermekek.

Az Önkormányzat döntött, hogy a Borsodivánkához tartozó iskolás és óvodás gyermekek igény szerint a napi egyszeri meleg ételt megkapják, ennek anyagai elszámolását később az érintett önkormányzatok egyeztetik.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a gyermekek otthon tartózkodjanak!

Az Önkormányzatnál az ügyintézés, csak rendkívüli esetben történik! Egyéb ügyintézés időpontját kérjük telefonon jelezni a 49/539-023 telefonszámon.

Járási Hivatali ügyek ügyintézése az Önkormányzatnál szünetel!

Amennyiben lakóink közintézményekbe látogatnak, feltétlenül használják a kihelyezett fertőtlenítőszereket megelőzés céljából, illetve tartsák meg az ajánlott távolságot egymástól.

Az Önkormányzat döntött, hogy a Borsodivánkához tartozó iskolás és óvodás gyermekek igény szerint a napi egyszeri meleg ételt megkapják, ennek anyagai elszámolását később az érintett önkormányzatok egyeztetik.

A Kormány további tájékoztatása esetén a változásokról folyamatosan értesítést küldünk Önöknek!

 

Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:

Bogdán József

Borsodivánka Polgármestere

 

 

Written by admin.borsodivanka